diumenge, 1 d’abril del 2012

Tastant el vidre...


Hi ha una certa tendència a agermanar el vidre i la ceràmica, però en realitat són dos materials que es treballen de formes ben diferents... Fa temps que tenia ganes de saber-ne una mica més del vidre, i ja em val, tenint una germana que s'hi dedica! El dissabte passat em vaig apuntar a un dels seus cursos... 




Vam aprendre a tallar vidres plans i també un mètode per a tallar ampolles de vidre. Això darrer em va encantar, és un mètode senzill que no requereix de maquinària, només una mica de pràctica... i la de coses que es poden arribar a fer amb ampolles seccionades!!!




El vidre és joc de transparències... vam experimentar a "atrapar" diversos materials entre dues plaques i ho vam deixar tot a punt per a que el forn fes la seva feina i ho fongués lleugerament ... encara no he vist com ha quedat, però vam poder veure mostres que ens donaven una idea dels possibles resultats. La tarda es va fer curta... hi ha tantes coses per provar!!!





Diuen que el vidre i la ceràmica no són gaire "amics", que a l'hora d'ajuntar-se no s'"agraden" gaire. Tenen processos i coeficients de contracció i dilatació molt diferents i corbes de cocció que no tenen gaire a veure... Tampoc té gaire a veure la manera de treballar els dos materials. Si treballar l'argila és un plaer per als dits, no cal que us digui que amb el vidre és tot el contrari, sempre hi ha d'haver alguna eina pel mig!



Potser sí que el vidre i la ceràmica no són gaire amics, però a mi m'agradaria donar-los una oportunitat, potser hi ha alguna manera... tot un repte!! (Com si encara no tingués prou coses per provar!!! C-:  )

1 comentari:

Camil.la Pérez Salvà ha dit...

Sense reptes no avançaríem, el que cal és anar fent després de l'un l'altre...
Ja ens ensenyaràs què n'ha sortit.

Related Posts with Thumbnails